Har du lyst til å teste ut TikTok-trenden med verdens mest crispy poteter bakt i ovnen er dette oppskriften for deg. Det er ekte ASMR å bite ned på disse potetene
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
Forbredelsestid30 minutter min
Tilbredningstid45 minutter min
Totaltid1 time t 15 minutter min
2 personer
Utstyr
- Ildfast form
Ingredienser
- 20 stk mandelpoteter
- 2 ss andefett, kan sløyfes
- 3 ss smør
- 2 fedd hvitløk, store og finhakkede
- 1 neve persille, finhakket
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- parmesan
Instruksjoner
- Skru ovnen på 225 grader.
Kutt potetene
- Med en kniv, kutt firkanter ut av potetene dine. De overflødige potetbitene med skall kan kastes.
- Legg potetfirkanten med den største flaten opp, og kutt den på langs, slik du ville gjort med en hasselbackpotet. Du skal altså kutte små diagonale kutt på langs til du nesten har kuttet igjennom poteten.
- Snu potetfirkanten med andre siden opp og gjenta prosessen, men her skal du kutte på tvers. Når du er ferdig vil du ha masse lange kutt på hver side av firkanten, men den holder seg fortsatt sammen.
- Legg de kuttete potetene med den ene kuttsiden opp i en ildfast form.
Smaksblandingen
- Sett en kasserolle på middels varme
- Tilsett andefett, smør, hvitløk, salt, pepper, persille og revet parmesan i kasserollen
- La det hele smelte og rør godt underveis. Det skal ikke brenne seg, bare smelte.
- Hell smaksblandingen over potetene og pass på at alle er godt dekket.
Steking
- Stek potetene i ovnen i 45 minutter til de er gyldene på toppen.
- Riv over masse parmesan og server!
Tips: Disse potetene er kjempegode til stekt kjøtt og kylling, men er også nydelige alene med litt aioli ved siden av.