Chicken tikka masala med banan

Pappa pleier å lage en megagod chicken tikka masala med en tvist. Tvisten er banan. Det er dritdigg. Prøv den!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (3 vurderinger)
Forbredelsestid1 time 30 minutter
Tilbredningstid1 time
Totaltid2 timer 30 minutter
4 personer

Ingredienser

Marinade

  • 600 g kyllingfilet
  • 2 ss tandoori masala
  • 1 ss paprikakrydder
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss ingefær, revet
  • 500 g yoghurt naturell, gjerne tyrkisk eller gresk type
  • 0.5 ts salt

Saus

  • 2 ss smør, ekte
  • 1 stk gul løk, finhakket
  • 1 stk rødløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss tandoori masala
  • 1 ss chilipulver
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 boks cherrytomater, hermetisk
  • 3 dl matfløte
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ss sitronsaft

Øvrig

  • 4 stk banan, i skiver
  • 1 pk cashewnøtter, hakket
  • koriander, kan sløyfes
  • ris

Instruksjoner

Marinaden

  • Kutt kyllingen i biter på ca 2-3 cm og ha over i en bolle.
  • Bland ingrediensene til marinaden godt sammen i en annen bolle.
  • Hell over kyllingen og bland igjen godt.
  • La kyllingen ligge i marinaden i kjøleskapet i minst 1 time, men gjerne over natten om du har tid.

Sausen

  • Sett stekeovnen på 300 grader.
  • Smelt smøret i en stor kasserolle, på middels varme.
  • Ha i kuttet gul løk og rødløk.
  • La det løken steke til den er blank og gylden.
  • Ha i hvitløk, ingefær og krydder og bland det hele godt sammen.
  • La stå å putre i 15 minutter.
  • Ha over cherrytomatene og fløten og rør godt.
  • Sett ned varmen til svak og la det hele putre, mens du forbereder resten.
  • Stavmiks sausen for en jevn og fin konsistens.
  • Ta marinaden ut av kjøleskapet og fordel kyllingbitene utover en ildfast form med en gaffel eller klype.
  • Hell den resterende delen av marinaden over i sausen og bland godt.
  • Stek kyllingen i midt i stekeovnen i 12-15 minutter.
  • Ha kyllingbitene over i sausen når de er ferdig stekt. Om du vil dobbeltsjekke om kyllingen er ferdig kan du ta ut en bit og dele den i to. Da ser du om den er gjennomstekt.
  • La kyllingen småkoke i sausen i ca. 15 minutter.
  • Server med oppkuttet banan, cashewnøtter, koriander og ris.
Server gjerne med en deilig hjemmelaget raita og naan.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!