Pappa pleier å lage en megagod chicken tikka masala med en tvist. Tvisten er banan. Det er dritdigg. Prøv den!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (3 vurderinger)
Forbredelsestid1 time t 30 minutter min
Tilbredningstid1 time t
Totaltid2 timer t 30 minutter min
4 personer
Ingredienser
Marinade
- 600 g kyllingfilet
- 2 ss tandoori masala
- 1 ss paprikakrydder
- 2 ss nøytral olje
- 1 ss ingefær, revet
- 500 g yoghurt naturell, gjerne tyrkisk eller gresk type
- 0.5 ts salt
Saus
- 2 ss smør, ekte
- 1 stk gul løk, finhakket
- 1 stk rødløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss tandoori masala
- 1 ss chilipulver
- 2 ss paprikapulver
- 1 boks cherrytomater, hermetisk
- 3 dl matfløte
- 0.5 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 ss sitronsaft
Øvrig
- 4 stk banan, i skiver
- 1 pk cashewnøtter, hakket
- koriander, kan sløyfes
- ris
Instruksjoner
Marinaden
- Kutt kyllingen i biter på ca 2-3 cm og ha over i en bolle.
- Bland ingrediensene til marinaden godt sammen i en annen bolle.
- Hell over kyllingen og bland igjen godt.
- La kyllingen ligge i marinaden i kjøleskapet i minst 1 time, men gjerne over natten om du har tid.
Sausen
- Sett stekeovnen på 300 grader.
- Smelt smøret i en stor kasserolle, på middels varme.
- Ha i kuttet gul løk og rødløk.
- La det løken steke til den er blank og gylden.
- Ha i hvitløk, ingefær og krydder og bland det hele godt sammen.
- La stå å putre i 15 minutter.
- Ha over cherrytomatene og fløten og rør godt.
- Sett ned varmen til svak og la det hele putre, mens du forbereder resten.
- Stavmiks sausen for en jevn og fin konsistens.
- Ta marinaden ut av kjøleskapet og fordel kyllingbitene utover en ildfast form med en gaffel eller klype.
- Hell den resterende delen av marinaden over i sausen og bland godt.
- Stek kyllingen i midt i stekeovnen i 12-15 minutter.
- Ha kyllingbitene over i sausen når de er ferdig stekt. Om du vil dobbeltsjekke om kyllingen er ferdig kan du ta ut en bit og dele den i to. Da ser du om den er gjennomstekt.
- La kyllingen småkoke i sausen i ca. 15 minutter.
- Server med oppkuttet banan, cashewnøtter, koriander og ris.
Server gjerne med en deilig hjemmelaget raita og naan.