Chicken tikka masala med banan

Pappa pleier å lage en megagod chicken tikka masala med en tvist. Tvisten er banan. Det er dritdigg. Prøv den!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (3 vurderinger)
Forbredelsestid1 time 30 minutter
Tilbredningstid1 time
Totaltid2 timer 30 minutter
4 personer

Ingredienser

Marinade

  • 600 g kyllingfilet
  • 2 ss tandoori masala
  • 1 ss paprikakrydder
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss ingefær, revet
  • 500 g yoghurt naturell, gjerne tyrkisk eller gresk type
  • 0.5 ts salt

Saus

  • 2 ss smør, ekte
  • 1 stk gul løk, finhakket
  • 1 stk rødløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss tandoori masala
  • 1 ss chilipulver
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 boks cherrytomater, hermetisk
  • 3 dl matfløte
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ss sitronsaft

Øvrig

  • 4 stk banan, i skiver
  • 1 pk cashewnøtter, hakket
  • koriander, kan sløyfes
  • ris

Instruksjoner

Marinaden

  • Kutt kyllingen i biter på ca 2-3 cm og ha over i en bolle.
  • Bland ingrediensene til marinaden godt sammen i en annen bolle.
  • Hell over kyllingen og bland igjen godt.
  • La kyllingen ligge i marinaden i kjøleskapet i minst 1 time, men gjerne over natten om du har tid.

Sausen

  • Sett stekeovnen på 300 grader.
  • Smelt smøret i en stor kasserolle, på middels varme.
  • Ha i kuttet gul løk og rødløk.
  • La det løken steke til den er blank og gylden.
  • Ha i hvitløk, ingefær og krydder og bland det hele godt sammen.
  • La stå å putre i 15 minutter.
  • Ha over cherrytomatene og fløten og rør godt.
  • Sett ned varmen til svak og la det hele putre, mens du forbereder resten.
  • Stavmiks sausen for en jevn og fin konsistens.
  • Ta marinaden ut av kjøleskapet og fordel kyllingbitene utover en ildfast form med en gaffel eller klype.
  • Hell den resterende delen av marinaden over i sausen og bland godt.
  • Stek kyllingen i midt i stekeovnen i 12-15 minutter.
  • Ha kyllingbitene over i sausen når de er ferdig stekt. Om du vil dobbeltsjekke om kyllingen er ferdig kan du ta ut en bit og dele den i to. Da ser du om den er gjennomstekt.
  • La kyllingen småkoke i sausen i ca. 15 minutter.
  • Server med oppkuttet banan, cashewnøtter, koriander og ris.
Server gjerne med en deilig hjemmelaget raita og naan.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!