Vi prøvde oss på en McDonalds-inspirert burger. Prøv selv og gi oss tilbakemelding på om du synes vi er bedre enn den gule måke.
Hvor mange nam vil du gi?
3,56 (56 vurderinger)
4 kyllingburgere
Utstyr
- Brødpose eller frysepose
- Kjevle
Ingredienser
- 4 stk hamburgerbrød
- 4 stk kyllingfilet
- 5 dl nøytral olje
- 2 stk egg, vispet
- 2 ts sriracha, eller annen hot sauce
- 50 g mel
- 1 ts chilipulver, kan sløyfes
- 1 pose nachochips
- 1 stk crispsalat
- 1 boks rømme
- 1 glass salsa, tykk and chunky
- salt og pepper
Instruksjoner
- Putt kyllingfiletene i en brødpose eller frysepose
- Bank kyllingfiletene flate med en kjevle
- Tørk overflødig fuktighet av kyllingfiletene med tørkerull
- Finn frem 3 boller eller skåler
- I den ene har du 50 g hvetemel med salt, pepper og chilipulver
- I den andre visper du sammen egg og sriracha
- I den tredje kunser du 3 never med nachochips i små biter
- Nå skal du dyppe kyllingfiletene i bollene i følgende rekkefølge:1) Melblanding2) Eggeblanding3) Nachochips4) Eggeblanding 5) NachochipsHver kyllingfilet skal altså dyppes 5 ganger
- Legg kyllingfiletene klare på en tallerken
- Finn frem en stekepanne med høye kanter
- Tilsett den nøytrale oljen og skru på medium til høy varme
- La oljen varme seg opp og finn frem en tresleiv Du vet at den er varm nok til at du kan begynne friteringen når du setter tresleiven i bunnen av stekepannen og det bobler rundt den.
- Friter en filet av gangen slik at den slipper å dele varmen
- Friter til den er mørk gylden brun på begge sider, det vil ta ca. 4 minutter.
- Ta fileten ut av stekepannen og la den renne av seg på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
- Når du er ferdig med å fritere alle kyllingfiletene kan du gjøre klar burgeren
- Skjær opp brødet
- Ha på salsa, salat, kyllingfilet, nachos og rømme og server!
Tips: Server med hjemmelagede briochebrød og hjemmelaget salsa!