Ceviche med chilimajones og nachos

Ceviche er fisk kokt i sitrus. Supergod og en digg tvist på en klassisk tacorett!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
Forbredelsestid30 minutter
Tilbredningstid30 minutter
Totaltid1 time
2 personer

Ingredienser

  • 4 stk laks eller torsk, i terninger
  • nachochips, *
  • 5 stk lime
  • 1 stk appelsin
  • 2 stk avokado
  • 1 stk mango
  • 1 stk habanerochili
  • 0,5 stk rødløk
  • koriander, finhakket
  • olivenolje, extra virgin
  • salt og pepper, smak til

Chilimajones

  • 1,5 dl majones
  • 1,5 dl rømme
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk vårløk, finhakket
  • 1 ss sriracha
  • 3 ss limesaft
  • salt og pepper, smak til

Instruksjoner

  • Kutt fisken i terninger. Små biter vil «koke» fortere, men har du tid, så la de gjerne ha en størrelse på 2-3 cm. 
  • Bland appelsin og lime i en bolle, og ha i fisken. Se til at alle fiskebitene er dekket av sitrussaften. La fisken ligge i minst 30 min, men gjerne opp til 1 times tid, avhengig av størrelsen på fisken. Fisken er klar når fargen på bitene er jevn.
  • Bland de resterende ingrediensene til en salatbolle. Avslutt med oljen og krydderet.
  • Bland sammen ingrediensene til chilimajonesen. Smak gjerne til underveis, så den blir på et styrkenivå du trives med. 
  • Ta deretter fisken ut av lime- og appelsinblandingen før du mikser fisken inn i salaten.
  • Server deretter ceviche med nachochips og chilimajones. 
  • Retten kan også serves med ris, for de ekstra sultne.
*Mexikanske nachochips lages alltid glutenfrie. Det finnes likevel noen typer på det norske markedet som inneholder spor av gluten. Pass på å velge en versjon som passer for dine behov.
Om du ønsker kan du bytte ut nachochipsen med crispy roasted corn.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!