Ceviche er fisk kokt i sitrus. Supergod og en digg tvist på en klassisk tacorett!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
Forbredelsestid30 minutter min
Tilbredningstid30 minutter min
Totaltid1 time t
2 personer
Ingredienser
- 4 stk laks eller torsk, i terninger
- nachochips, *
- 5 stk lime
- 1 stk appelsin
- 2 stk avokado
- 1 stk mango
- 1 stk habanerochili
- 0,5 stk rødløk
- koriander, finhakket
- olivenolje, extra virgin
- salt og pepper, smak til
Chilimajones
- 1,5 dl majones
- 1,5 dl rømme
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk vårløk, finhakket
- 1 ss sriracha
- 3 ss limesaft
- salt og pepper, smak til
Instruksjoner
- Kutt fisken i terninger. Små biter vil «koke» fortere, men har du tid, så la de gjerne ha en størrelse på 2-3 cm.
- Bland appelsin og lime i en bolle, og ha i fisken. Se til at alle fiskebitene er dekket av sitrussaften. La fisken ligge i minst 30 min, men gjerne opp til 1 times tid, avhengig av størrelsen på fisken. Fisken er klar når fargen på bitene er jevn.
- Bland de resterende ingrediensene til en salatbolle. Avslutt med oljen og krydderet.
- Bland sammen ingrediensene til chilimajonesen. Smak gjerne til underveis, så den blir på et styrkenivå du trives med.
- Ta deretter fisken ut av lime- og appelsinblandingen før du mikser fisken inn i salaten.
- Server deretter ceviche med nachochips og chilimajones.
- Retten kan også serves med ris, for de ekstra sultne.
*Mexikanske nachochips lages alltid glutenfrie. Det finnes likevel noen typer på det norske markedet som inneholder spor av gluten. Pass på å velge en versjon som passer for dine behov.
Om du ønsker kan du bytte ut nachochipsen med crispy roasted corn.