Hvor mange nam vil du gi?
4,80 (5 vurderinger)
Totaltid20 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 200 g tørr Casarecce pasta, evt Fusilli
- Olivenolje
- 2 stk sjalottløk, i tynne skiver
- 3 fedd hvitløk, i tynne skiver
- ca 130 g rød pesto
- 2 dl matfløte
- 0,5 – 1 dl pastavann
- Salt og pepper
Til servering
- Parmesan, revet
- Chiliflak, kan sløyfes
Instruksjoner
- Kok opp vann til pasta. Kok pastaen 2 minutter kortere enn det som står anvist på pakken.
- Kutt opp løk og hvitløk og stek i litt olivenolje i en stekepanne på middels varme.
- Når løken er myk og blank – ha pestoen i pannen og bland godt.
- Hell over fløten. Kok opp og la stå og småputre til pastaen er klar.
- Ha den nesten ferdigkokte pastaen over i pannen sammen med litt av pastavannet. Begynn med litt og ha heller i mer underveis hvis det trengs.
- Kok opp igjen og la småkoke til pastaen er ferdig. Rør innimellom.
- Spe på med mer pastavann hvis det trengs mer væske i pannen.
- Smak til slutt til med salt og pepper.
- Fordel i skåler og riv litt parmesan og strø noen chiliflak på toppen.
Lag din egen pesto!