Verdens enkleste pastarett er også utrolig digg. Den består kun av 3 p-er: Pasta, pepper og parmesan. Noen vil kanskje kallen den italienernes mac and cheese. Digg, rask, billig og lett er den uansett å lage. NAM!
Hvor mange nam vil du gi?
4 (4 vurderinger)
2 porsjoner
Ingredienser
- 250 g spagetti
- 1 ss pepperkorn, knust, evt. nykvernet pepper
- 150 g parmesan, finrevet
- 1 l vann
Instruksjoner
- Kvern pepperkort i en morter eller bruk nykvernet pepper
- Sett en stekepanne med høye kanter på middels varme
- Stek pepperet på middels til høy varme i 2 minutter
- Riv parmesanen og ha den i en liten skål
- Hell vann i en kasserolle og kok opp
- Når vannet koker tilsetter du pasta
- Kok pastaen i halvparten av anvist koketid
- Hell så 1 dl av vannet du har kokt pastaen i (pastavannat) over i skålen med parmesan, og rør det sammen til en paste
- Videre tilsetter du halvparten av pastavannet og all pastaen i stekepannen med pepperet. Kast ut resten av vannet
- Hell deretter parmesanpasten din over i stekepannen og rør godt
- La pastaen koke i noen minutter, til den er akkurat så al dente som du ønsker den
- Rør godt og server!
For glutenfri eller lav fodmap bruk glutenfri pasta
Tips: Retten er veldig enkel, så hvis du skal lage den til gjester og vil fiffe den litt opp kan du enten tilberede hjemmelaget pasta på forhånd, eller så kan dere lage pastamakeriet til en felles aktivitet. Det er alltid en innertier.