Butter chicken

Denne oppskriften er på folkemunne kjent som verdens beste butter chicken og blitt beskrevet som jækla god. Det er mange ulike måter å lage indisk smørkylling på, og vi har falt for denne. Håper den lever opp til ryktet.

Hvor mange nam vil du gi?

4,25 (4 vurderinger)
Forbredelsestid6 timer
Tilbredningstid1 time
Totaltid7 timer
4 personer

Ingredienser

Marinade

  • 800 g kylling, i terninger
  • 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 50 g ingefær, finhakket
  • 1 ts salt
  • 350 g yoghurt naturell
  • 1.5 ts chilipulver
  • 1.5 ts gurkemeie
  • 1.5 ts tandoori masala
  • 1/2 stk sitron, saften
  • 1.5 ss nøytral olje

Butter chicken-saus

  • 100 g ekte smør, til steking
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 30 g ingefær, finhakket
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 4 stk korianderfrø, hele
  • 1 stk laurbærblad, stort
  • 3 stk nellikspiker
  • 1 ss tandoori masala
  • 3 ts gurkemeie
  • 3 ts chilipulver
  • 2 dl tomatpuré
  • 4 ss sitronsaft
  • 400 g ekte smør
  • 2.5 dl kremfløte
  • 2 ss sukker

Instruksjoner

  • Bland finhakket hvitløk, ingefær, salt, yougurt, marinadens krydderier, sitronsaft og olje i en bolle.
  • Skjær opp kyllingen i biter på ca 10 cm i lengde. Skjær helst med kyllingens linjer for å få faste biter. Bland kyllingen inn i marinaden. Se til at alle bitene er dekket godt av marinade.
  • Dekk til med plast. La kyllingen marinere i minst 6 timer. Helst over natten.
  • Skru ovnen til 300 grader/grillfunksjon.
  • Ta kyllingfiletene ut av marinaden og legg dem på bakepapir. La gjerne store deler av marinaden bli med inn i ovnen.
  • Sett kyllingbitene midt i ovnen og hold øye med dem. Etter 12-15 minutter vil du se at kyllingen begynner å brunes på toppen, og da skal den være gjennomstekt.
  • Ta gjerne en større bit til side og skjær den på midten for å forsikre deg om at kyllingen er stekt hele veien igjennom. Sett kyllingen til side.
  • Start så med sausen. Smelt smøret før du tilsetter hvitløk og ingefær, la det kose seg i noen minutter før du tilsetter krydderier, men se til at det ikke svir seg.
  • Begynn å tilsette litt og litt krydder. Vær litt restriktiv til å begynne med, og smak heller til underveis.
  • Tilsett så tomatpure og sitron, før du tilsetter smør. Om du ønsker mer smør enn i oppskriften er det lov:) Regelen for butter chicken er ofte at mer smør fører til bedre smak.
  • Tilsett deretter fløte, og stavmiks det hele i noen minutter, til du ser sausen tykne til. La gjerne sausen stå å putre en halvtimes tid. Da setter smakene seg enda bedre. Spe på med sukker.
  • Nå skal kyllingen tilsettes. Om det er mye overflødig vann på stekebrettet kan du helle dette av.
  • Tilsett kyllingen og det resterende av marinaden i sausen og la det stå på svak varme i 15 minutter. Husk å smake på sausen underveis. Det er lov å krydre mer enn beskrevet.
Server gjerne med ris, naan, raita og frisk koriander.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!