Denne oppskriften er på folkemunne kjent som verdens beste butter chicken og blitt beskrevet som jækla god. Det er mange ulike måter å lage indisk smørkylling på, og vi har falt for denne. Håper den lever opp til ryktet.
Hvor mange nam vil du gi?
4,25 (4 vurderinger)
Forbredelsestid6 timer t
Tilbredningstid1 time t
Totaltid7 timer t
4 personer
Ingredienser
Marinade
- 800 g kylling, i terninger
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 50 g ingefær, finhakket
- 1 ts salt
- 350 g yoghurt naturell
- 1.5 ts chilipulver
- 1.5 ts gurkemeie
- 1.5 ts tandoori masala
- 1/2 stk sitron, saften
- 1.5 ss nøytral olje
Butter chicken-saus
- 100 g ekte smør, til steking
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 30 g ingefær, finhakket
- 1 ts kardemomme, malt
- 4 stk korianderfrø, hele
- 1 stk laurbærblad, stort
- 3 stk nellikspiker
- 1 ss tandoori masala
- 3 ts gurkemeie
- 3 ts chilipulver
- 2 dl tomatpuré
- 4 ss sitronsaft
- 400 g ekte smør
- 2.5 dl kremfløte
- 2 ss sukker
Instruksjoner
- Bland finhakket hvitløk, ingefær, salt, yougurt, marinadens krydderier, sitronsaft og olje i en bolle.
- Skjær opp kyllingen i biter på ca 10 cm i lengde. Skjær helst med kyllingens linjer for å få faste biter. Bland kyllingen inn i marinaden. Se til at alle bitene er dekket godt av marinade.
- Dekk til med plast. La kyllingen marinere i minst 6 timer. Helst over natten.
- Skru ovnen til 300 grader/grillfunksjon.
- Ta kyllingfiletene ut av marinaden og legg dem på bakepapir. La gjerne store deler av marinaden bli med inn i ovnen.
- Sett kyllingbitene midt i ovnen og hold øye med dem. Etter 12-15 minutter vil du se at kyllingen begynner å brunes på toppen, og da skal den være gjennomstekt.
- Ta gjerne en større bit til side og skjær den på midten for å forsikre deg om at kyllingen er stekt hele veien igjennom. Sett kyllingen til side.
- Start så med sausen. Smelt smøret før du tilsetter hvitløk og ingefær, la det kose seg i noen minutter før du tilsetter krydderier, men se til at det ikke svir seg.
- Begynn å tilsette litt og litt krydder. Vær litt restriktiv til å begynne med, og smak heller til underveis.
- Tilsett så tomatpure og sitron, før du tilsetter smør. Om du ønsker mer smør enn i oppskriften er det lov:) Regelen for butter chicken er ofte at mer smør fører til bedre smak.
- Tilsett deretter fløte, og stavmiks det hele i noen minutter, til du ser sausen tykne til. La gjerne sausen stå å putre en halvtimes tid. Da setter smakene seg enda bedre. Spe på med sukker.
- Nå skal kyllingen tilsettes. Om det er mye overflødig vann på stekebrettet kan du helle dette av.
- Tilsett kyllingen og det resterende av marinaden i sausen og la det stå på svak varme i 15 minutter. Husk å smake på sausen underveis. Det er lov å krydre mer enn beskrevet.
Server gjerne med ris, naan, raita og frisk koriander.