Bulgogi (불고기)

Bulgogi, også kalt Beef Bulgogi, er en koreansk rett bestående av tynne skiver marinert storfe- eller svinekjøtt. Kjøttet er vanligvis grillet over åpen flamme, men hjemme duger en jernpanne også.

Hvor mange nam vil du gi?

4 (4 vurderinger)
Forbredelsestid12 timer
Tilbredningstid30 minutter
Totaltid12 timer 30 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 1 stk pære
  • 1,5 ss brunt sukker
  • 2 ss mirin
  • 0,75 dl soyasaus, (glutenfri ved behov)
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ts ingefær
  • 3 fedd hvitløk
  • 400 g entrecote, (alternativt mørbradbiff)
  • nøytral olje

Til servering

  • 2 porsjoner ris
  • 2 ss sesamfrø

Instruksjoner

  • Skrell pæren og riv den på et veldig fint rivjern. Har du et rivjern til parmesanost er dette perfekt. Ha pæren i en skål.
  • Gjenta med sjalottløk, ingefær og hvitløk og bland inn.
  • Ha i soyasaus og Mirin og bland godt sammen.
  • Slip en kniv og skjær tynne tynne skiver av biffen. Ha det i en skål, evt en zip lock pose, og fordel marinaden over. Sørg for at alt kjøttet er dekket av marinade, dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Stek kjøttet i en varm stekepanne. Skivene er tynne, så de trenger maks 1-2 min. Stek det i omganger slik at kjøttet ikke ligger oppå hverandre i pannen. Dersom det første kjøttet ikke er rykende varmt lenger når du er ferdig kan du ha alt tilbake i pannen 1 minutt etterpå for varme det litt.
  • Fordel i skåler oppå risen og strø sesamfrø over.
Server gjerne med Kimchi!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!