Bulgogi (불고기)

Bulgogi, også kalt Beef Bulgogi, er en koreansk rett bestående av tynne skiver marinert storfe- eller svinekjøtt. Kjøttet er vanligvis grillet over åpen flamme, men hjemme duger en jernpanne også.

Hvor mange nam vil du gi?

3,67 (3 vurderinger)
Forbredelsestid12 timer
Tilbredningstid30 minutter
Totaltid12 timer 30 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 1 stk pære
  • 1,5 ss brunt sukker
  • 2 ss mirin
  • 0,75 dl soyasaus, (glutenfri ved behov)
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ts ingefær
  • 3 fedd hvitløk
  • 400 g entrecote, (alternativt mørbradbiff)
  • nøytral olje

Til servering

  • 2 porsjoner ris
  • 2 ss sesamfrø

Instruksjoner

  • Skrell pæren og riv den på et veldig fint rivjern. Har du et rivjern til parmesanost er dette perfekt. Ha pæren i en skål.
  • Gjenta med sjalottløk, ingefær og hvitløk og bland inn.
  • Ha i soyasaus og Mirin og bland godt sammen.
  • Slip en kniv og skjær tynne tynne skiver av biffen. Ha det i en skål, evt en zip lock pose, og fordel marinaden over. Sørg for at alt kjøttet er dekket av marinade, dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Stek kjøttet i en varm stekepanne. Skivene er tynne, så de trenger maks 1-2 min. Stek det i omganger slik at kjøttet ikke ligger oppå hverandre i pannen. Dersom det første kjøttet ikke er rykende varmt lenger når du er ferdig kan du ha alt tilbake i pannen 1 minutt etterpå for varme det litt.
  • Fordel i skåler oppå risen og strø sesamfrø over.
Server gjerne med Kimchi!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2023 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!