Brioche er perfekt som frokostbrød, lunsj eller som vår favoritt: hamburgerbrød. Brødene er delikat brune i fargen og utrolig lett å lage kvelden før.
Hvor mange nam vil du gi?
4,50 (2 vurderinger)
Forbredelsestid8 timer t
Tilbredningstid1 time t 20 minutter min
Totaltid9 timer t 20 minutter min
8 brioche
Ingredienser
- 1 dl vann, lunkent
- 1 ts tørrgjær
- 2 ss melk, gjerne helmelk
- 1 ss brunt sukker
- 250 g hvetemel, tipo 00
- 1 ts salt
- 2 ss smør, romtemperatur
- 2 stk egg
Instruksjoner
- Finn frem to bakeboller
- I den ene bollen blander du sammen vann, gjær, melk og sukker
- Rør det hele sammen med en gaffel og sett til side i 5 min
- I den andre bollen blander du sammen mel, salt og smør
- Bruk fingrene til å smuldre smøret inn med melet og saltet
- Lag en grop i midten av melblandingen og hell det våte innholdet over i bollen med det tørre
- Ta så mange egg du trenger, men la ett være igjen. Det skal brukes senere. Kakk egg i midten av bollen sammen med vannmiksen.
- Kna deigen sammen, først i bollen slik at den blir sammenhengende, deretter knar du den på benken i 10 minutters tid
- Deigen vil være ganske klissete på dette tidspunktet. Ikke bli bekymret, det er helt riktig
- Ha litt olje i bunnen av bakebollen og ha deigen over i bollen
- Dekk bollen til med plastfolie
- La deigen heve i minst 6 timer, gjerne i kjøleskapet over natten. Da synes vi den blir best
- Ha mel på kjøkken benken og velt deigen over på melet
- Rull den ut til en pølse og kutt den i ønsket antall emner
- Legg bakepapir på en stekeplate
- Rull emnene i hendene slik at de blir runde og fine
- Om du skal bruke de som burgerbrød kan du presse dem litt flate
- La emnene helve i 1 time på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle eller platfolie med litt olje på
- Sett ovnen på 200 grader
- Visp sammen det siste egget og pensle eggeblandingen over eggene med en kjøkkenpensel eller slikkepot
- Sett brødene midt i ovnen og stek dem i 20 minutter
- Og vipps har du deilig brioche!
Tips 1: Om du skal bruke brioche som burgerbrød er det digg å dele dem i to og slenge dem i stekepannen eller på grillen med innsiden ned i noen minutter slik at de blir crispy og får en fin brent farge.
Tips 2: Ønsker du sesamfrø på toppen kan du drysse det over etter du har smørt på egg på toppen.
Tips 3: Har du pizzastein kan du sette denne inn når du skrur på ovnen og steke brødene på den. Da blir de om mulig enda bedre!