Brioche

Brioche er perfekt som frokostbrød, lunsj eller som vår favoritt: hamburgerbrød. Brødene er delikat brune i fargen og utrolig lett å lage kvelden før.

Hvor mange nam vil du gi?

4,50 (2 vurderinger)
Forbredelsestid8 timer
Tilbredningstid1 time 20 minutter
Totaltid9 timer 20 minutter
8 brioche

Ingredienser

  • 1 dl vann, lunkent
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ss melk, gjerne helmelk
  • 1 ss brunt sukker
  • 250 g hvetemel, tipo 00
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør, romtemperatur
  • 2 stk egg

Instruksjoner

  • Finn frem to bakeboller
  • I den ene bollen blander du sammen vann, gjær, melk og sukker
  • Rør det hele sammen med en gaffel og sett til side i 5 min
  • I den andre bollen blander du sammen mel, salt og smør
  • Bruk fingrene til å smuldre smøret inn med melet og saltet
  • Lag en grop i midten av melblandingen og hell det våte innholdet over i bollen med det tørre
  • Ta så mange egg du trenger, men la ett være igjen. Det skal brukes senere. Kakk egg i midten av bollen sammen med vannmiksen.
  • Kna deigen sammen, først i bollen slik at den blir sammenhengende, deretter knar du den på benken i 10 minutters tid
  • Deigen vil være ganske klissete på dette tidspunktet. Ikke bli bekymret, det er helt riktig
  • Ha litt olje i bunnen av bakebollen og ha deigen over i bollen
  • Dekk bollen til med plastfolie
  • La deigen heve i minst 6 timer, gjerne i kjøleskapet over natten. Da synes vi den blir best
  • Ha mel på kjøkken benken og velt deigen over på melet
  • Rull den ut til en pølse og kutt den i ønsket antall emner
  • Legg bakepapir på en stekeplate
  • Rull emnene i hendene slik at de blir runde og fine
  • Om du skal bruke de som burgerbrød kan du presse dem litt flate
  • La emnene helve i 1 time på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle eller platfolie med litt olje på
  • Sett ovnen på 200 grader
  • Visp sammen det siste egget og pensle eggeblandingen over eggene med en kjøkkenpensel eller slikkepot
  • Sett brødene midt i ovnen og stek dem i 20 minutter
  • Og vipps har du deilig brioche!
Tips 1: Om du skal bruke brioche som burgerbrød er det digg å dele dem i to og slenge dem i stekepannen eller på grillen med innsiden ned i noen minutter slik at de blir crispy og får en fin brent farge.
Tips 2: Ønsker du sesamfrø på toppen kan du drysse det over etter du har smørt på egg på toppen.
Tips 3: Har du pizzastein kan du sette denne inn når du skrur på ovnen og steke brødene på den. Da blir de om mulig enda bedre!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!