Ukrainsk borsjtj

Denne kjempegode suppen er skikkelig proppet av deilige smaker. Perfekt på en kald dag, med et lite glass vodka ved siden av.

Hvor mange nam vil du gi?

4,25 (4 vurderinger)
4 porsjoner

Ingredienser

  • 2 ss nøytral olje
  • 4 stk rødbeter, i biter
  • 2 stk poteter, i biter
  • 2 stk gulrot, i biter
  • 2 stk persillerot, i biter
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk chili, finhakket
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts sukker
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1.5 liter vann

Garnityr

  • sæterrømme, sløyfes ved vegansk alternativ
  • vårløk, finhakket

Instruksjoner

  • Sett en kasserolle på middels varme og tilsett oljen
  • Når oljen er varm tilsetter du hvitløk og chili og lar det hele surre i 2-3 minutter
  • Tilsett så rotgrønnsakene
  • Stek grønnsakene i 10 minutter under omrøring
  • Tilsett deretter buljong, tomatpuré, sukker og eddik
  • Rør godt
  • Tilsett vann og laurbærblad
  • Skru opp varmen og kok opp
  • Etter oppkoket skrur du varmen ned og lar suppen koke under lokk i 1 time
  • Bruk en gaffel til å undersøke at grønsakene er møre. Om de glir av gaffelen er suppen klar til servering
  • Server med en god spiseskje sæterrømme til hver og et deilig dryss av finhakket vårløk
Tips: Det er kjempegod med ferskt hjemmebakt brød til suppen. Da blir man ordentlig mett også. Vi anbefaler dette brødet til! 
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4,25 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!