Bønnespiresuppe er perfekt for kalde dager. Lag den til lunsj eller som en siderett til et større måltid ?
Hvor mange nam vil du gi?
4,67 (3 vurderinger)
Totaltid40 minutter min
2
Ingredienser
- 200 g bønnespirer
- 8 dl vann
- 1 ss kyllingfond, (evt grønnsaksbuljong)
- 3 fedd hvitløk, revet/presset
- 3 ss soyasaus, (glutenfri ved behov)
- 1 ss sesamolje
- 2 ss gochugaru
Til servering
- 1 stk vårløk, i skiver
- 2 ss sesamfrø
- Sesamolje
Instruksjoner
- Ha hvitløk, soyasaus og sesamolje i en kjele og stek på medium varme i 2 minutter.
- Ha bønnespirer i et dørslag og skyll godt. Ha dem så oppi kjelen.
- Bland godt og ha i vann og fond.
- La småkoke uten lokk på lav varme i ca 30 minutter.
- Rør inn gochugaru og la koke i 5 minutter til.
- Ha over i skåler og legg vårløk på toppen. Strø over sesamfrø og drypp over noen dråper sesamolje til slutt.