Denne franske vinkokte kjøttgryten er skikkelig smakfull og egentlig ganske så enkel å lage. Vår lille tvist er den syltede sølvløken på toppen og potetmos med hvitløk ?
Hvor mange nam vil du gi?
4 (4 vurderinger)
Totaltid4 timer t
4 porsjoner
Utstyr
- Gryte med lokk
Ingredienser
Boeuf bourguignon
- 800 gram storfekjøtt av høyrygg, i terninger
- 2 ss smør
- 4 dl rødvin, helst pinot noir
- 3 dl kjøttkraft
- 2 stk laurbærblad
- 1 ts tørket timian
- 2 ts tørket persille
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss tomatpuré
- 7 stk sjalottløk, små
- 6 stk gulrot, i staver
- 200 g sjampinjong, i båter
- 150 g bacon, i terninger
- 1 glass syltet sølvløk, til garnityr
- 1 busk fersk persille, til garnityr
Potetmos
- 10 stk potet, skrellet
- 4 fedd hvitløk, hele
- 3 ss smør
- 1 dl sæterrømme
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Instruksjoner
- Kutt kjøttbitene i terninger på ca. 4 cm x 4 cm
- Sett en stekepanne på full varme og smelt smøret
- Når smøret er blitt brunt steker du opp kjøttet, litt av gangen
- Stek kjøttet til det har fått en mørk stekeskorpe på alle sider, ca 2 minutter på hver side
- Flytt det stekte kjøttet i en tykkbunnet gryte som har tilhørende lokk
- Hell så over vin og kjøttkraft
- Tilsett deretter laurbærblad, timian og persille
- I stekepannen du stekte kjøttet senker du varmen og har i den finhakkede hvitløken og tomatpuréen
- Stek til hvitløken har fått en fin brun farge og ha hvitløken og tomatpuréen oppi gryta.
- Gi det hele et oppkok og la det putre i 1.5-2 timer
- Kutt opp gulrøttene skrell sjalottløken
- Før alt over i gryten og la det småkoke i nye 40 minutter
- Start nå med potetmosen
- Fyll en kasserolle med potetene og hvitløksfeddene og dekk til med vann
- Kok potetene til de er møre, ca 10-15 minutter
- Stavmiks potetene og hvitløken sammen til en jevn masse
- Tilsett rømme, salt og smør og rør godt
- Smak til med salt og pepper etter ønske.
- Vask nå stekepannen fra i sted, slik at den er ren og tørr
- Stek sjampinjongen i den tørre pannen på medium til høy varme frem til den har sluppet mesteparten av vannet sitt. Dette kan gjerne ta 15 minutter
- Sett til side
- Stek deretter opp baconet, slik at det blir godt og crispy
- Tilsett sopp og bacon i gryten rett for servering
- Server potetmos og boeuf bourguignon sammen
- Topp det hele med persille og sølvløk
- Kos deg med resten av vinen til maten 🙂