Boeuf bourguignon

Denne franske vinkokte kjøttgryten er skikkelig smakfull og egentlig ganske så enkel å lage. Vår lille tvist er den syltede sølvløken på toppen og potetmos med hvitløk ?

Hvor mange nam vil du gi?

4 (4 vurderinger)
Totaltid4 timer
4 porsjoner

Utstyr

  • Gryte med lokk

Ingredienser

Boeuf bourguignon

  • 800 gram storfekjøtt av høyrygg, i terninger
  • 2 ss smør
  • 4 dl rødvin, helst pinot noir
  • 3 dl kjøttkraft
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 2 ts tørket persille
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 7 stk sjalottløk, små
  • 6 stk gulrot, i staver
  • 200 g sjampinjong, i båter
  • 150 g bacon, i terninger
  • 1 glass syltet sølvløk, til garnityr
  • 1 busk fersk persille, til garnityr

Potetmos

  • 10 stk potet, skrellet
  • 4 fedd hvitløk, hele
  • 3 ss smør
  • 1 dl sæterrømme
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Instruksjoner

  • Kutt kjøttbitene i terninger på ca. 4 cm x 4 cm
  • Sett en stekepanne på full varme og smelt smøret
  • Når smøret er blitt brunt steker du opp kjøttet, litt av gangen
  • Stek kjøttet til det har fått en mørk stekeskorpe på alle sider, ca 2 minutter på hver side
  • Flytt det stekte kjøttet i en tykkbunnet gryte som har tilhørende lokk
  • Hell så over vin og kjøttkraft
  • Tilsett deretter laurbærblad, timian og persille
  • I stekepannen du stekte kjøttet senker du varmen og har i den finhakkede hvitløken og tomatpuréen
  • Stek til hvitløken har fått en fin brun farge og ha hvitløken og tomatpuréen oppi gryta.
  • Gi det hele et oppkok og la det putre i 1.5-2 timer
  • Kutt opp gulrøttene skrell sjalottløken
  • Før alt over i gryten og la det småkoke i nye 40 minutter
  • Start nå med potetmosen
  • Fyll en kasserolle med potetene og hvitløksfeddene og dekk til med vann
  • Kok potetene til de er møre, ca 10-15 minutter
  • Stavmiks potetene og hvitløken sammen til en jevn masse
  • Tilsett rømme, salt og smør og rør godt
  • Smak til med salt og pepper etter ønske.
  • Vask nå stekepannen fra i sted, slik at den er ren og tørr
  • Stek sjampinjongen i den tørre pannen på medium til høy varme frem til den har sluppet mesteparten av vannet sitt. Dette kan gjerne ta 15 minutter
  • Sett til side
  • Stek deretter opp baconet, slik at det blir godt og crispy
  • Tilsett sopp og bacon i gryten rett for servering
  • Server potetmos og boeuf bourguignon sammen
  • Topp det hele med persille og sølvløk
  • Kos deg med resten av vinen til maten 🙂
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!