Blomkålsuppe med parmesan og chorizo

Dette er en enkel suppe, men har kun digge ingredienser. Kos deg!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (2 vurderinger)
2 personer

Utstyr

  • Stavmikser (evt. foodprosessor)

Ingredienser

  • 1/2 stk gul løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss nøytral olje
  • 1/2 stk blomkål, i middels store buketter
  • 4 dl grønnsaksbuljong
  • 100 g chorizo, i små biter
  • 50 g parmesan, revet
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts havsalt, smak til

Instruksjoner

  • Kutt løk og hvitløk.
  • Stek løken i oljen i en kjele i et par minutter til den blir litt myk.
  • Ha i hvitløken og stek et par minutter til.
  • Ha i blomkålen og varm buljong. Sett lokket på kjelen og kok opp.
  • Når buljongen koker, sett ned varmen og la småkoke til blomkålen er myk, ca 15 min.
  • Riv parmesanost og kutt chorizo mens suppen koker.
  • Stek chorizo på middels/høy varme til den er varm og har fått en liten stekeskorpe.
  • Når blomkålen er myk kan du skru varmen nesten helt ned. Bruk så en stavmikser og kjør suppen glatt. Du kan eventuelt helle suppen over i en foodprosessor istedenfor å bruke stavmikser. Husk i så fall å ikke fylle den helt opp, da blir det suppe overalt.
  • Rør inn fløten og osten, fortsatt på svak varme. Smak til med litt salt.
  • Server suppen i skåler med den stekte chorizoen over.
Spar noen små blomkålbuketter og stek dem i litt smør rett før suppen er ferdig og server sammen med chorizo.
Ha også gjerne litt vårløk på toppen.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!