Dette er en enkel suppe, men har kun digge ingredienser. Kos deg!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (2 vurderinger)
2 personer
Utstyr
- Stavmikser (evt. foodprosessor)
Ingredienser
- 1/2 stk gul løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 ss nøytral olje
- 1/2 stk blomkål, i middels store buketter
- 4 dl grønnsaksbuljong
- 100 g chorizo, i små biter
- 50 g parmesan, revet
- 2 dl kremfløte
- 1 ts havsalt, smak til
Instruksjoner
- Kutt løk og hvitløk.
- Stek løken i oljen i en kjele i et par minutter til den blir litt myk.
- Ha i hvitløken og stek et par minutter til.
- Ha i blomkålen og varm buljong. Sett lokket på kjelen og kok opp.
- Når buljongen koker, sett ned varmen og la småkoke til blomkålen er myk, ca 15 min.
- Riv parmesanost og kutt chorizo mens suppen koker.
- Stek chorizo på middels/høy varme til den er varm og har fått en liten stekeskorpe.
- Når blomkålen er myk kan du skru varmen nesten helt ned. Bruk så en stavmikser og kjør suppen glatt. Du kan eventuelt helle suppen over i en foodprosessor istedenfor å bruke stavmikser. Husk i så fall å ikke fylle den helt opp, da blir det suppe overalt.
- Rør inn fløten og osten, fortsatt på svak varme. Smak til med litt salt.
- Server suppen i skåler med den stekte chorizoen over.
Spar noen små blomkålbuketter og stek dem i litt smør rett før suppen er ferdig og server sammen med chorizo.
Ha også gjerne litt vårløk på toppen.