Blomkålsuppe med blåskimmelost

Deilig varmende blomkålsuppe med ekstra fyldig smak fra blåskimmelosten. En innertier.

Hvor mange nam vil du gi?

4,50 (4 vurderinger)
2 personer

Utstyr

  • Stavmikser (evt. foodprosessor)

Ingredienser

  • 0.5 stk løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss nøytral olje
  • 0.5 stk blomkål, i middels store buketter
  • 4 dl grønsaksbuljong
  • 75 g blåskimmelost
  • 1 ss chiliflak, eller annet chilikrydder
  • 2 dl matfløte

Instruksjoner

  • Sett en middels stor kjele på medium til høy varme
  • Tilsett oljen og la den varme seg opp
  • Stek løken og hvitløken i oljen i en kjele i et par minutter til den blir litt myk og blank
  • Ha i blomkålen og og hell over buljongen. Sett lokket på kjelen og kok opp.
  • Når suppen begynner koke, sett ned varmen og la det hele småkoke til blomkålen er myk. Det tar rundt 15 minutter
  • Skru varmen ned
  • Tilsett oppkuttet blåskimmelost, chilikrydder og matfløte i kasserollen
  • Bruk så en stavmikser og kjør suppen glatt. Du kan eventuelt helle suppen over i en foodprosessor istedenfor å bruke stavmikser. Husk i så fall å ikke fylle den helt opp, da blir det suppe overalt.
  • Server suppen i en fin suppeskål
Tips: Stek opp baconbiter som du drysser på toppen for ekstra god smak og litt krønsj. 
Tips: Spar noen små blomkålbuketter og stek dem i litt smør rett før suppen er ferdig og server sammen med chorizo.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!