Blomkålsuppe med blåskimmelost

Deilig varmende blomkålsuppe med ekstra fyldig smak fra blåskimmelosten. En innertier.

Hvor mange nam vil du gi?

4,50 (4 vurderinger)
2 personer

Utstyr

  • Stavmikser (evt. foodprosessor)

Ingredienser

  • 0.5 stk løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss nøytral olje
  • 0.5 stk blomkål, i middels store buketter
  • 4 dl grønsaksbuljong
  • 75 g blåskimmelost
  • 1 ss chiliflak, eller annet chilikrydder
  • 2 dl matfløte

Instruksjoner

  • Sett en middels stor kjele på medium til høy varme
  • Tilsett oljen og la den varme seg opp
  • Stek løken og hvitløken i oljen i en kjele i et par minutter til den blir litt myk og blank
  • Ha i blomkålen og og hell over buljongen. Sett lokket på kjelen og kok opp.
  • Når suppen begynner koke, sett ned varmen og la det hele småkoke til blomkålen er myk. Det tar rundt 15 minutter
  • Skru varmen ned
  • Tilsett oppkuttet blåskimmelost, chilikrydder og matfløte i kasserollen
  • Bruk så en stavmikser og kjør suppen glatt. Du kan eventuelt helle suppen over i en foodprosessor istedenfor å bruke stavmikser. Husk i så fall å ikke fylle den helt opp, da blir det suppe overalt.
  • Server suppen i en fin suppeskål
Tips: Stek opp baconbiter som du drysser på toppen for ekstra god smak og litt krønsj. 
Tips: Spar noen små blomkålbuketter og stek dem i litt smør rett før suppen er ferdig og server sammen med chorizo.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4,50 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!