Deilig varmende blomkålsuppe med ekstra fyldig smak fra blåskimmelosten. En innertier.
Hvor mange nam vil du gi?
4,50 (4 vurderinger)
2 personer
Utstyr
- Stavmikser (evt. foodprosessor)
Ingredienser
- 0.5 stk løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 stk blomkål, i middels store buketter
- 4 dl grønsaksbuljong
- 75 g blåskimmelost
- 1 ss chiliflak, eller annet chilikrydder
- 2 dl matfløte
Instruksjoner
- Sett en middels stor kjele på medium til høy varme
- Tilsett oljen og la den varme seg opp
- Stek løken og hvitløken i oljen i en kjele i et par minutter til den blir litt myk og blank
- Ha i blomkålen og og hell over buljongen. Sett lokket på kjelen og kok opp.
- Når suppen begynner koke, sett ned varmen og la det hele småkoke til blomkålen er myk. Det tar rundt 15 minutter
- Skru varmen ned
- Tilsett oppkuttet blåskimmelost, chilikrydder og matfløte i kasserollen
- Bruk så en stavmikser og kjør suppen glatt. Du kan eventuelt helle suppen over i en foodprosessor istedenfor å bruke stavmikser. Husk i så fall å ikke fylle den helt opp, da blir det suppe overalt.
- Server suppen i en fin suppeskål
Tips: Stek opp baconbiter som du drysser på toppen for ekstra god smak og litt krønsj.
Tips: Spar noen små blomkålbuketter og stek dem i litt smør rett før suppen er ferdig og server sammen med chorizo.