Biffsalat med peanøttsaus

En deilig biffsalat med friske grønnsaker marinert i en peanøttsaus. Overaskende enkel og veldig veldig god.

Hvor mange nam vil du gi?

4,84 (6 vurderinger)
2 personer

Ingredienser

  • ca 400 g mørbradbiff, i tynne skiver
  • nøytral olje

Marinade og dressing

  • 2 ss peanøttsmør
  • 5 ss soyasaus, (glutenfri ved behov)
  • 2 ss sriracha
  • 3 ss varmt vann
  • 1 ts riseddik
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ts ingefær
  • 5 fedd hvitløk
  • 1/2 stk lime,, saften

Salat

  • 1 stk gulrot, i skiver
  • 1 håndfull rødkål, i tynne skiver
  • 8-10 stk salatblader, (bruk din favoritt!)
  • 1 håndfull babyspinat
  • 1 stk vårløk, i tynne skiver
  • 1/2 stk spisspaprika, (eller din favorittpaprika)
  • 1 stk avokado, i skiver

Til servering

  • sesamfrø
  • limesaft

Instruksjoner

  • Legg kjøttet i fryseren.
  • Bland sammen alle ingrediensene i marinaden i en beholder med lokk, feks et gammelt syltetøyglass og rist godt. Du kan også blande det sammen i en skål, men da krever peanøttsmøret litt mer av deg.
  • Ta kjøttet ut igjen og skjær det i tynne skiver mot fibrene. Skjær bort den tykke senen.
  • Ha over i en skål og bland med halvparten av marinaden. Resten av marinaden skal brukes som dressing. Dekk til både kjøtt og dressing og sett til side på kjøkkenbenken.
  • Kutt alle grønnsakene og fordel på to tallerkener.
  • Varm opp ca 1 ss nøytral olje i en stekepanne på middels-høy varme. Når oljen er ordentlig varm – ha litt av kjøttet i pannen. Stek til det et gjennomstekt, ca 2 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på skivene.
  • Ha kjøttet ut av pannen og over på en tallerken. Tørk pannen raskt for å fjerne rester av marinade. Varm opp ny olje og stek resten av kjøttet på samme måte dersom det ikke var plass til alt i første runde.
  • Fordel kjøttet på tallerkenene. Strø noen sesamfrø på toppen og skvis litt lime over.
  • Server med dressingen og nyt!
Ved å legge kjøttet i fryseren noen minutter før du skal skjære det opp gjør kjøttet litt fastere og det blir enklere å skjære tynne skiver.
Bytt gjerne ut kjøttet med for eksempel tofu eller kylling!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4,84 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!