En deilig biffsalat med friske grønnsaker marinert i en peanøttsaus. Overaskende enkel og veldig veldig god.
Hvor mange nam vil du gi?
4,84 (6 vurderinger)
2 personer
Ingredienser
- ca 400 g mørbradbiff, i tynne skiver
- nøytral olje
Marinade og dressing
- 2 ss peanøttsmør
- 5 ss soyasaus, (glutenfri ved behov)
- 2 ss sriracha
- 3 ss varmt vann
- 1 ts riseddik
- 1 ts sesamolje
- 2 ts ingefær
- 5 fedd hvitløk
- 1/2 stk lime,, saften
Salat
- 1 stk gulrot, i skiver
- 1 håndfull rødkål, i tynne skiver
- 8-10 stk salatblader, (bruk din favoritt!)
- 1 håndfull babyspinat
- 1 stk vårløk, i tynne skiver
- 1/2 stk spisspaprika, (eller din favorittpaprika)
- 1 stk avokado, i skiver
Til servering
- sesamfrø
- limesaft
Instruksjoner
- Legg kjøttet i fryseren.
- Bland sammen alle ingrediensene i marinaden i en beholder med lokk, feks et gammelt syltetøyglass og rist godt. Du kan også blande det sammen i en skål, men da krever peanøttsmøret litt mer av deg.
- Ta kjøttet ut igjen og skjær det i tynne skiver mot fibrene. Skjær bort den tykke senen.
- Ha over i en skål og bland med halvparten av marinaden. Resten av marinaden skal brukes som dressing. Dekk til både kjøtt og dressing og sett til side på kjøkkenbenken.
- Kutt alle grønnsakene og fordel på to tallerkener.
- Varm opp ca 1 ss nøytral olje i en stekepanne på middels-høy varme. Når oljen er ordentlig varm – ha litt av kjøttet i pannen. Stek til det et gjennomstekt, ca 2 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på skivene.
- Ha kjøttet ut av pannen og over på en tallerken. Tørk pannen raskt for å fjerne rester av marinade. Varm opp ny olje og stek resten av kjøttet på samme måte dersom det ikke var plass til alt i første runde.
- Fordel kjøttet på tallerkenene. Strø noen sesamfrø på toppen og skvis litt lime over.
- Server med dressingen og nyt!
Ved å legge kjøttet i fryseren noen minutter før du skal skjære det opp gjør kjøttet litt fastere og det blir enklere å skjære tynne skiver.
Bytt gjerne ut kjøttet med for eksempel tofu eller kylling!