Biffsalat med appelsin og sennepsdressing

Enkel men digg salat med biff i tynne skiver og frisk appelsin.

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
Totaltid45 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 400 g biff, feks mørbrad
  • 2 ss mirin

Marinade

  • 4 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • 3 fedd hvitløk, presset
  • 1 ss sesamolje
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 dl vann

Dressing

  • 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • 1 ss riseddik
  • 1 ts sukker
  • 1 ss limejuice
  • 1 ts sennep , grov

Salat

  • 200 g salat
  • 1 ss olivenolje
  • Havsalt
  • 1 stk appelsin, uten skall i tynne skiver
  • Parmesan, revet

Instruksjoner

  • Kutt kjøttet i så tynne skiver som mulig. Pass på å skjære på tvers av fibrene, hvis ikke blir bitene fort seige. Hvis du legger kjøttet i fryseren ca en halvtime før du skal skjære det blir kjøttet litt fastere og lettere å skjære i.
  • Hell mirin over de ferdige skivene i en bolle og bland godt.
  • Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og hell over kjøttet. La stå sånn i ca 20 minutter på benken.
  • Lag i mellomtiden dressingen. Vent med sennepen til rett før du skal servere den.
  • Kutt appelsin i båter og legg til side.
  • Hell litt olivenolje og strø litt havsalt over salaten og bland det godt inn. Sett til side.
  • Finn frem en stekepanne og varm litt olje på høy varme.
  • Tilsett kjøttet. Prøv å få med så lite som mulig av marinaden. Vi vil steke kjøttet, ikke koke det. Hell av væske underveis hvis det trengs. Stek kjøttet i flere omganger hvis du ser at pannen blir for full.
  • Når kjøttet er ferdig stekt – fordel salat i skåler og legg kjøttet oppå i midten. Dander med appelsin.
  • Bland sennepen inn i dressingen og ha over. Topp det hele med litt nyrevet parmesan.
  • Nyt!
Du kan bruke mange ulike typer kjøtt, men jeg liker mørbrad til denne retten da den har lite fett og er enkel å skjære tynt. 
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!