Enkel men digg salat med biff i tynne skiver og frisk appelsin.

Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Totaltid45 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 400 g biff, feks mørbrad
- 2 ss mirin
Marinade
- 4 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 3 fedd hvitløk, presset
- 1 ss sesamolje
- 0,5 ss sukker
- 0,5 dl vann
Dressing
- 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 1 ss riseddik
- 1 ts sukker
- 1 ss limejuice
- 1 ts sennep , grov
Salat
- 200 g salat
- 1 ss olivenolje
- Havsalt
- 1 stk appelsin, uten skall i tynne skiver
- Parmesan, revet
Instruksjoner
- Kutt kjøttet i så tynne skiver som mulig. Pass på å skjære på tvers av fibrene, hvis ikke blir bitene fort seige. Hvis du legger kjøttet i fryseren ca en halvtime før du skal skjære det blir kjøttet litt fastere og lettere å skjære i.
- Hell mirin over de ferdige skivene i en bolle og bland godt.
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og hell over kjøttet. La stå sånn i ca 20 minutter på benken.
- Lag i mellomtiden dressingen. Vent med sennepen til rett før du skal servere den.
- Kutt appelsin i båter og legg til side.
- Hell litt olivenolje og strø litt havsalt over salaten og bland det godt inn. Sett til side.
- Finn frem en stekepanne og varm litt olje på høy varme.
- Tilsett kjøttet. Prøv å få med så lite som mulig av marinaden. Vi vil steke kjøttet, ikke koke det. Hell av væske underveis hvis det trengs. Stek kjøttet i flere omganger hvis du ser at pannen blir for full.
- Når kjøttet er ferdig stekt – fordel salat i skåler og legg kjøttet oppå i midten. Dander med appelsin.
- Bland sennepen inn i dressingen og ha over. Topp det hele med litt nyrevet parmesan.
- Nyt!
Du kan bruke mange ulike typer kjøtt, men jeg liker mørbrad til denne retten da den har lite fett og er enkel å skjære tynt.