En suppe i det kalde været er aldri feil! Denne krever litt tid til å koke, men den er absolutt verdt ventetiden.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (3 vurderinger)
Totaltid1 time t 30 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 300 g kjøtt, feks høyrygg, i biter
- 2 ss nøytral olje
- 4 fedd hvitløk, presset
- 2 ss gochujang
- 0,5 ts chilipulver
- 5 dl varmt vann
- 1 ss ingefær, revet/finhakket
- 3 stk vårløk, i 3-4 like store biter
- 1 stk laurbærblad
- 2 ss soyasaus
- 2 porsjoner nudler
- 1 stk pak choi
Instruksjoner
- Skjær kjøttet i biter. Ha det deretter i en kjele og hell på vann til det dekker kjøttet. Kok opp.
- Med en gang vannet med kjøttet koker, ta det av varmen og hell av vannet. Legg deretter kjøttet tilbake i kjelen.
- Varm oljen i en stekepanne og ha i hvitløk, gochujang og chilipulver. Stek i ca 2 min på middels/høy varme.
- Tilsett vannet og dekk stekepannen med et lokk. Hvis stekepannen ikke har plass til alt vannet kan du bruke en kjele istedenfor. Skru ned varmen når det koker og la stå og småkoke med lokket på i 5 min.
- Ha vannet fra stekepannen over i kjelen med kjøttet gjennom en sil.
- Tilsett ingefær, vårløk, og laurbærblad. Kok opp. Sett ned varmen når det koker og la det stå og småkoke under lokk i 1 time.
- Når kjøttet er gjennomkokt og mørt – fjern vårløk og laurbærblad og smak til med soyasaus.
- Ta pak choi bladene fra hverandre og del dem i to eller tre på langs
- Kok nudler i en annen kjele med godt med vann. Tilsett pak chai mot slutten av koketiden. Den trenger ca 2 min. Hell av vannet og skyll i kaldt vann.
- Fordel kjøtt, pak choi og nudler i skåler og hell over suppe. Server og nyt!