Bibimbap (비빔밥)

Bibimbap er en populær koreansk rett med ris toppet med grønnsaker. Rett før retten spises blandes alle ingrediensene sammen med en spicy Gochujang saus.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (2 vurderinger)
2 personer

Ingredienser

Kjøtt

  • 100 g kjøttdeig, storfe eller svin
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ts brunt sukker

Grønnsaker

  • 80 g valgfri sopp, feks shiitake eller østerssopp
  • nøytral olje
  • 1/3 stk squash
  • 0,5 stk gulrot
  • 1 håndfuller bønnespirer
  • 1 ts soyasaus
  • 0,5 ts sesamfrø
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 2 håndfuller spinat
  • 0,5 ts sesamfrø

Gochujang saus

  • 2 ss gochujang
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts riseddik
  • 3 ts brunt sukker
  • 1 ts sesamfrø

Til servering

  • 2 stk egg
  • 1,5 porsjoner ris

Instruksjoner

  • Bland sammen kjøttdeig, hvitløk, soyasaus, sesamolje og brunt sukker. Kna så lite som mulig på kjøttdeigen, hvis du jobber for mye med den blir den seig når du steker den senere. Dekk til og sett kaldt.
  • Kutt sopp i tynne skiver. Kutt squash og gulrot i tynne staver, ca på størrelse med fyrstikker, det beste er å bruke en mandolin hvis du har.
  • Bland sammen ingrediensene til sausen. Smak deg frem med sukker og gochujang for å finne riktig styrke for deg. Vil du ha en litt tynnere saus kan du spe med en teskje varmt vann. Sett til side.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Kok opp en kjele vann. Skyll bønnespirene i kaldt vann og ha i det kokende vannet. La koke i ca 4 min, ha dem ut og skyll i kaldt vann igjen. Klem ut det siste av vannet og ha bønnespirene i en skål. Bland sammen med soyasaus, hvitløk og sesamfrø.
  • Kok opp vannet igjen og ha i spinaten. Kok i ca 45 sekunder og skyll i kaldt vann. Klem ut vannet fra spinaten og ha i en skål. Strø sesamfrø over.
  • Varm en stekepanne med litt nøytral olje. Stek soppen til den har fått litt farge. Føler du deg god på multitasking kan du begynne på dette samtidig som bønnespirerne koker. Når soppen er klar, ha den over i en skål og sett til side.
  • Ha gulroten i den varme pannen og stek i et par minutter. Ha over i en skål og gjenta med squashen.
  • Ha kjøttet i pannen og stek til det såvidt er gjennomstekt. Ha over i en skål.
  • Knekk eggene i pannen og stek til hvitten såvidt er gjennomstekt.
  • Ha litt ris i bunnen av en skål. Fordel grønnsakene og kjøttet hver for seg rundt på risen. Legg til slutt egget forsiktig i midten. Topp med gochujang saus og server!
  • Bland alt i skålen godt sammen før du spiser.
Fjern egget og bytt ut kjøttet med mer grønnsaker hvis du vi ha en vegansk rett. Det er også helt lov å variere med grønnsakene.
Det er mange ingredienser i denne retten som skal tilberedes hver for seg. Det viktigste er å ta kjøttet og egget til slutt slik at det er varmt ved servering, Grønnsakene er det meningen at skal være litt lunkne.
Skriv ut oppskrift
Gochujang er en essensiell ingrediens i det koreanske kjøkken.

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!