Ris blandet med grønnsaker og tofu stekt i en spicy gochujangsaus og et stekt egg på toppen av det hele.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (3 vurderinger)
Totaltid1 time t
2 personer
Ingredienser
- 2 porsjoner hvit kortkornet ris, feks sushiris
- 200 g fast tofu, delt i terninger
Saus
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ss honning
- 1 ss gochujang
- 1 ss riseddik
- 1 ss solsikkeolje
- 1 fedd hvitløk, revet eller presset
Grønnsaker
- 80 g shiitake, i skiver
- 1 stk stor gulrot, i staver
- 40 g bønnespirer
- 1/4 stk agurk, i tynne skiver
- 6 stk reddik, i tynne skiver
- 1 stk vårløk, i skiver
- Nøytral olje
Til servering
- 2 stk egg
- Sesamfrø
Instruksjoner
- Kok ris etter anvisningen på pakken. La den ligge under lokk i kjelen til alt annet er klart slik at den ikke blir kald.
- Kutt tofu i biter.
- Bland sammen ingrediensene til sausen. Spar på litt av den og bruk som saus over den ferdige retten senere. Hell resten over tofuen. Sett til side.
- Kutt alle grønnsakene. Anbefaler å bruke en mandolin til gulrot, agurk og reddik hvis du har en.
- Stek soppen i litt olje i en stekepanne på middels/høy varme. Når soppen er gylden kan du ta den ut og sette til side.
- Ha i litt ny olje i stekepannen og tilsett gulrøtter. Stek på middels varme i ca 2 min. Gjenta med og bønnespirer og sett til side. (Du kan også steke dem sammen for å spare litt tid)
- Tørk over pannen og ha i tofuen.
- Stek til den er gjennomvarm, ca 6-7 min på middels varme. Snu bitene underveis. Sett til side.
- Tørk over pannen igjen og varm litt olje på høy varme. Knekk i eggene når oljen er varm og stek til eggehviten på toppen såvidt er stiv og kantene er crispy, ca 2-3 minutter.
- Fordel risen i skåler og dander sopp, gulrot, bønnespirer, agurk, reddik, vårløk og tofu oppå. Avslutt med egget og strø sesamfrø over.
- Ha over sausen du sparte på fra tidligere og bland alt sammen sammen.