Til Bibimbap stekes som regel alle grønnsakene hver for seg og blandes til slutt, men dette er en ekspress-bibimbap som er både enkel, rask og digg.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
Totaltid30 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 1/2 stk gul løk, i terninger
- 1 stk stor gulrot, i terninger
- 6 stk aromasopp, i terninger
- 14 stk scampi, i biter
- 2 stk vårløk, i skiver
- 1/2 stk rød chili, finhakket
- 2 porsjoner ris, kortkornet
- 2 skiver cheddarost
- 2 stk speilegg
- Nøytral olje
- 1 ss soyasaus, (glutenfri ved behov)
Saus
- 2 ss gochujang
- 1 ss soyasaus, (glutenfri ved behov)
- 2 ts maissirup, evt honning
- 2 ts sesamolje
Til servering
- Salat
- Sesamolje
- Sesamfrø
Instruksjoner
- Start med å kutte alle grønnsakene.
- Del scampiene i 3.
- Kok ris etter anvisning på pakken. La risen være i kjelen med lokket på for å holde den varm hvis den er ferdig før det andre.
- Hvis du er en multitasker kan du lage sausen mens grønnsakene stekes. Hvis ikke – bland ingrediensene til sausen nå. Gochujang er en koreansk chilipaste (les: spicy!!!) så smak deg frem til riktig mengde hvis du ikke liker det alt for sterkt.
- Varm litt olje i en stekepanne på middels/høy varme og ha i løk og gulrot.
- Stek i 2-3 minutter og tilsett deretter sopp.
- Stek videre i noen minutter og tilsett scampi.
- Når scampien begynner å få en rosa farge – tilsett vårløk og chili og stek i et minutt til.
- Tilsett til slutt soyasaus og bland godt.
- Fordel risen i skåler, legg en skive ost på toppen og drypp litt sesamolje på.
- Ha grønnsakene og scampien oppå.
- Varm mer olje i en stekepanne på høy varme. Knekk eggene oppi og stek i 2-3 minutter til hviten såvidt har stivnet.
- Dander litt salat rundt risen, legg egget på toppen og strø litt sesamfrø på toppen av det hele.
- Server!
- Ha på saus, knus eggeplommen, bland alt godt sammen og nyt!
Bibimbap er den ultimate retten for å tømme kjøleskapet for grønnsaker, så velg gjerne andre grønnsaker hvis du vil det. Bytt scampien med mer grønnsaker så er retten vegetarisk.
Du kan bruke en annen ost hvis du heller vil det. Bare sørg for at det er en som smelter.
Lyst til å teste en tradisjonell bibimbap? Oppskrift her! Bibimbap med tofu? Oppskrift her!