Bakt ostekake

Denne bakte ostekaken er en New York inspirert oppskrift. En skikkelig bonus er at denne oppskriften er glutenfri uten at det går utover smaken, så den passer perfekt til fest! Dette er også en kake du lager dagen før, som er praktisk om du ikke har mye tid.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (5 vurderinger)
Forbredelsestid8 timer 30 minutter
Tilbredningstid2 timer
Totaltid10 timer 30 minutter
1 kake

Utstyr

  • Kakeform, ca 25 cm
  • Aliminiumsfolie
  • Ildfast form, minst 25 cm bred

Ingredienser

Kakebunn

  • 1 pk havrekjeks, glutenfri
  • 5 ss smør, smeltet
  • 2 ss brunt sukker

Kakefyll

  • 900 g kremost, naturell
  • 5 dl sukker
  • 3 ss maisenna
  • 4 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts sitronskall
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 klype salt
  • 6 stk egg
  • 1 dl creme fresh
  • 1 pose frossende skogsbær, til topping

Instruksjoner

  • Sett ovnen på 190 grader
  • Finn frem kakeformen din og pakk bunnen tett og godt med aliminiumsfolie. Også gjør du det igjen, også gjør du det igjen. Dette er for å sikre at den ikke tar inn noe vann senere i bakingen
  • Smør kakeformen med smør
  • Smelt resten av smøret i en kasserolle
  • Finn frem en bolle og hell i all kjeksen
  • Knus kjeksen helt, til det bare er smuler
  • Hell over smør, sukker og salt og rør godt
  • Press så blandingen over bunnen av kakeformen til det dannes et jevnt og kompakt lag
  • Sett kakeformen på en rist midt i ovnen og stek i 10 minutter
  • Ta så formen ut og sett den til side
  • Skru ned temperaturen til 160 grader
  • Nå skal du blande kakefyllet
  • Miks først sammenkremost, sukker og maisenna
  • Miks deretter i vaniljeekstrakt, sitronskall, sitronsaft og salt
  • Tilsett deretter i et og et egg mens du kontinuerlig rører godt
  • Tilsett tilslutt creme fresh
  • Se til at alt er godt blandet, men pass på at du ikke overarbeider fyllet
  • Pass på at ovnen nå har nådd 160 grader
  • Sett kaken i en ildfast form
  • Kok opp 2 liter vann
  • Fyll så det kokene vannet i den ildfaste formen rundt kaken til ca 2.5 cm av kanten er dekket med vann
  • Sett kaken forsiktig midt i ovnen
  • Stek kaken i 1 time og 30 minutter
  • Se så til at kaken virker ferdig. Den skal ikke være helt flytende men du skal se litt turbulens når du beveger på den
  • Flytt den ildfaste formen forsikitg ut av ovnen og sett den på noe som tåler varme
  • La kaken stå i vannet i nye 45 minutter. Den fortsetter å steke i vannet mens det avkjøles
  • Bruk så en kniv for å forsiktig skille kaken fra kakeformkanten, men la kaken fortsatt stå i formen
  • Dekk kaken til med folie og la den stå til avkjøling i minst 8 timer
  • Når kaken er klar for servering fjerner du kanten av kakeformen. Om du ønsker kan du forsøke å flytte kaken fra kakeformens bunn og over på en tallerken. Det er ikke lett, så vær forsiktig og bruk to kakespader i prosessen.
  • Varm skogsbærene i en kasserolle.
  • Kutt opp kakestykkene og server med deilig og varme skogsbær
  • NAM!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!