Deilig tomatisert gryte som tar kort tid å lage og som smaker digg!
Hvor mange nam vil du gi?
4,60 (5 vurderinger)
Forbredelsestid10 minutter min
Tilbredningstid25 minutter min
Totaltid35 minutter min
4 porsjoner
Utstyr
- Stavmikser
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 1 stk gul løk, grovhakket
- 4 fedd hvitløk, grovhakket
- 1 stk chili, grovhakket
- 120 g chorizo, i biter
- 800 g cherrytomater på boks
- 1 ss sukker
- 600 g gnocchi, fersk
- 1 stk mozzarella
- basilikum
- salt og pepper
Instruksjoner
- Sett stekeovnen på 300 grader
- Finn frem en stor kasserolle og sett på medium varme
- Ha i oljen og la den varme seg opp
- Ta så i løk, hvitløk og chilli og stek det til løken er myk og blank, ca 8 minutter
- Tilsett så den kuttede chorizoen og stek i nye 5 minutter til pølsen har fått en fin stekekant
- Hell i tomatene og tilsett sukker, og smak til med salt og pepper
- Kok opp tomatsausen og la den stå å putre i minst 10 minutter, men gjerne lengre. Pass på å røre jevnlig.
- Stavmiks så sammen tomatblandingen til en jevn og fin masse
- Ha så i gnocchi og kok i rundt 8 nye minutter, til gnocchien er blitt myk
- Rør inn 3/4 av mozzarellaen og en neve basilikum
- Legg den resterende mozzarellaen på toppen og sett kasserollen i stekeoven i 3 minutter
- Følg med underveis og se til at osten smelter og blir gylden
- Strø over litt basilikum og server
Tips: Har du ikke gnocchi kan du bruke hvilken som helst type pasta i denne oppskriften