Bakt brie med hvitløk og trøffelolje

Bakt brie er perfekt til tapas eller som en snacks med masse smak. Vi er blitt så glad i denne, så nå har vi alltid en brie i kjøleskapet så vi kan slenge denne sammen om noen kommer innom på en øl ellet et glass vin. Fordelen med denne retten er at den kan fungere like godt som en liten forrett, en mellomrett eller en dessert.

Hvor mange nam vil du gi?

4 (3 vurderinger)
Tilbredningstid15 minutter
Totaltid15 minutter
8 personer

Utstyr

  • Liten ildfast form eller minigryte, helst med lokk.

    Har du ikke dette tilgjengelig kan du bruke en kaffekopp eller en liten skål som tåler varme. Lokket er ikke avgjørende for et godt resultat, så kjør på uten om du ikke har.

Ingredienser

  • 1 stk brie
  • 2 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts trøffelolje
  • kjeks
  • fikensyltetøy, kan sløyfes eller bruke annet syltetøy

Instruksjoner

  • Sett stekeovnen på 180 grader
  • Kutt brien opp i terninger og legg dem i en liten ildfast form
  • Tilsett finhakket hvitløk og trøffelolje
  • Sett osten i ovnen og stek i 10 minutter, helst under lok
  • Ta osten ut av ovnen og rør godt.
  • Server med kjeks og litt deilig syltetøy
Tips: Har du ikke trøffelolje, så kjør på med en en digg olivenolje istedenfor.
Tips: Camembert er et godt alternativ til brie hvis du ønsker å prøve en annen ost. 
Tips: Server med fiken, druer, melon eller annen frisk frukt om du vil. Det er digg.
Tips: Ønsker du en bakt ost med litt søtere smak anbefaler vi ovnsbakt camembert med honning og timian.
Og er du i gang med å lage litt deilig tapas er salat med søtpotet, feta og granateple og asparges med parmaskinke gode kompanjonger til denne osten. 
Oppskrift på deilig syltetøy finner du her!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!