En sunn, smakfull og enkel matbit som passer like godt til frokost som til lunsj. Den vil gi deg mye energi igjennom dagen og tar ikke lange tiden lage.
Hvor mange nam vil du gi?
4,75 (4 vurderinger)
2 brødskiver
Ingredienser
- 2 skiver grovt brød
- 2 stk chili
- 1/2 stk vårløk, kan sløyfes
- chiliflak, kan sløyfes
Avokadomos
- 1 stk avokado
- 1 stk hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 stk chili, finhakket
- 1/2 stk lime, saften
- 1/2 ts sukker
- 1 klype salt
Instruksjoner
- Fyll en kasserolle med vann og la vannet koke opp.
- Bruk en skje og senk egget rolig ned i det kokende vannet.
- La egget koke i 6 minutter.
- Før egget hurtig fra det varme vannet og over i kaldt vann. Da vil eggeskallet løsne fra egget på innsiden.
- Skrell egget og legg det til side.
- Rist brødskiven i en brødrister, eller stek den i en stekepanne på middels varme med smør.
- Ha alle ingrediensene til avokadomosen i en bolle og press det hele sammen med en gaffel.
- Smør avokadomosen over den ristede brødskiven.
- Legg så egget på skiven og del det i midten med en kniv. Da vil eggeplommen sprekke og renne ut over brødskiven.
- Topp med chilliflak og hakket vårløk.
Bare fantasien setter grenser for hva du kan ha på avokadotoasten din. Stekte baconskiver, tomat, majones, parmesan, spekeskinke, halloumi og ruccola er kjempegodt på.
Jeg hadde litt fetaost fra dagen før som jeg gjerne ville spise opp. Jeg smuldret den opp og la den over avokadomosen. Fordi fetaosten er salt i seg selv trengte jeg derfor ikke å salte brødskiven mer, og det ble supergodt.
Unngå å kaste mat og la kjøleskapets innhold åpne en spennende verden av hva du kan ha på skiven din.