Asparges med parmaskinke og hollandaise

Server en deilig forrett med mye smak, som er enkel å lage. Retten passer også perfekt som tapas.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
2 porsjoner

Ingredienser

  • 6 stk asparges
  • 6 skiver serranoskinke

Hollandaisesaus

  • 1 ss sjalottløk, finhakket
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 stk laurbærblad
  • 1/2 ts timian
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts knuste pepperkorn
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 stk eggeplommer
  • 100 g smør, smeltet
  • 1 dl vann

Instruksjoner

Blansjert asparges

  • Knekk aspargesen i to. Toppen skal brukes til matlagingen.
  • Sett en kasserolle med lettsaltet vann på høyvarme og la det fosskoke.
  • Ha asparges i det kokende vannet i 1 minutt.
  • Hell av vannen og ha iskaldt vann på aspargesen så de hurtig kjøles ned.
  • Surr de avkjølte aspargesene i serranoskinke.

Hollandaise

  • Bland sammen sjalottløk, eddik, vann, laurbær, salt, pepper og timian i en kjele og sett det på middels til høy varme.
  • Smelt smørret i en annan kasserolle og sett til avkjøling.
  • La det hele koke til mengden er halvert.
  • Sil blandingen.
  • Skill eggeplomme og eggehvitte.
  • Ha eggeplommene over i en bolle.
  • Bruk en håndpisk og pisk eggene mens du sper på væsken litt etter litt.
  • Plasser eggeblandingen i et vannbad på ca. 80 grader.
  • Pisk kontinuerlig og effektivt til eksistensen minner om eggedosis.
  • Ta bollen ut av vannbadet.
  • Tilfør det avkjølte og smeltete smørret litt og litt under kraftig pisking.
  • Smak til med salt og sitron.
  • Hell sausen over aspargesen.
  • Server og kos deg!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!