Server en deilig forrett med mye smak, som er enkel å lage. Retten passer også perfekt som tapas.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
2 porsjoner
Ingredienser
- 6 stk asparges
- 6 skiver serranoskinke
Hollandaisesaus
- 1 ss sjalottløk, finhakket
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 stk laurbærblad
- 1/2 ts timian
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts knuste pepperkorn
- 1 ss sitronsaft
- 2 stk eggeplommer
- 100 g smør, smeltet
- 1 dl vann
Instruksjoner
Blansjert asparges
- Knekk aspargesen i to. Toppen skal brukes til matlagingen.
- Sett en kasserolle med lettsaltet vann på høyvarme og la det fosskoke.
- Ha asparges i det kokende vannet i 1 minutt.
- Hell av vannen og ha iskaldt vann på aspargesen så de hurtig kjøles ned.
- Surr de avkjølte aspargesene i serranoskinke.
Hollandaise
- Bland sammen sjalottløk, eddik, vann, laurbær, salt, pepper og timian i en kjele og sett det på middels til høy varme.
- Smelt smørret i en annan kasserolle og sett til avkjøling.
- La det hele koke til mengden er halvert.
- Sil blandingen.
- Skill eggeplomme og eggehvitte.
- Ha eggeplommene over i en bolle.
- Bruk en håndpisk og pisk eggene mens du sper på væsken litt etter litt.
- Plasser eggeblandingen i et vannbad på ca. 80 grader.
- Pisk kontinuerlig og effektivt til eksistensen minner om eggedosis.
- Ta bollen ut av vannbadet.
- Tilfør det avkjølte og smeltete smørret litt og litt under kraftig pisking.
- Smak til med salt og sitron.
- Hell sausen over aspargesen.
- Server og kos deg!