Lag en deilig biffsalat med smak av Asia. Salaten er sunn og enkel, og spekket med deilige smaker.
Hvor mange nam vil du gi?
4,10 (20 vurderinger)
2 personer
Ingredienser
- 400 g entrecote, filet
- smør, til steking
Entrecote marinade
- 2 ss soyasaus
- 1 stk lime, saften
- 1 ss honning
- 1/2 stk chili, finhakket
- 1 fedd hvitløk
Dressing
- 0.5 stk lime, saften
- 4 ss soyasaus
- 4 ss fiskesaus
- 1 ss sriracha
Salat
- 2 stk avokado, strimlet
- 1 stk mango, strimlet
- 1/2 stk rødløk, strimlet
- 150 g crispsalat, strimlet
- 1/2 stk agurk, strimlet
- 100 g cherrytomater, i båter
- peanøtter
- fersk koriander
Instruksjoner
- Bland ingrediensene til marinaden i en skål og legg i kjøttet. Bruk en skje og se til at kjøttet blir dekket av marinade.
- Dekk til med plast og la det hele stå på kjøkkenbenken i minst 1 time.
- Bland sammen ingrediensene til salaten. Sett til side.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen. Sett til side.
- Tilfør smør i en varm panne og la det brune seg.
- Tilsett så kjøttet og stek på hver side. Snu når det begynner å piple blod på oversiden av kjøttstykket.
- Kutt kjøttet i strimler og legg over salaten.
- Avslutt med å helle over dressingen, og strø koriander og peanøtter på toppen.