Oppgrader helgefrokostmenyen med disse superfluffy og saftige amerikanske pannekakene! Ikke bare er de digge, men de er også glutenfrie. Nyt!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (3 vurderinger)
Forbredelsestid10 minutter min
Tilbredningstid20 minutter min
Totaltid30 minutter min
10 pannekaker
Ingredienser
- 2 ss smør, smeltet
- 2,5 dl glutenfri lys melblanding
- 1 ss sukker
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 0,5 ts salt
- 2,5 dl skummet kulturmelk
- 1 stk stort egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- Smør til steking
Instruksjoner
- Smelt smør i en kjele og sett til side
- Bland sammen mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.
- Bland sammen kulturmelk, egg, det smeltede smøret og vaniljeekstrakt i en annen bolle.
- Tilsett de tørre ingrediensene til de våte og bland godt sammen. Ikke rør for hardt og lenge! Bruk en manuell visp.
- La røren stå i 5 min og varm deretter opp en stekepanne med litt smør.
- Når pannen er varm – tilsett røre avhengig av hvor store pannekaker du vil ha. Foreslår en stor toppet spiseskje.
- Stek i 2-3 minutter avhengig av størrelsen på pannekakene. Når de begynner å boble på toppen og bli litt faste i kantene er det på tide å snu dem. Stek i 1-2 min på den andre siden til den er gylden.
- Gjenta med den resterende røren. Hvis røren i bollen setter seg veldig underveis kan du røre et par runder med skjeen for å få den litt mer flytende igjen. (forsiktig fortsatt)
- Anbefaler å sette stekeovnen på 75 grader og legge inn pannekakene i en ildfast form underveis så de holder seg varme.
- Server med ønsket topping! For eksempel smør, sirup, bær, bacon eller alt 🤤