Amerikanske pannekaker

Oppgrader helgefrokostmenyen med disse superfluffy og saftige amerikanske pannekakene! Ikke bare er de digge, men de er også glutenfrie. Nyt!

Hvor mange nam vil du gi?

4,50 (4 vurderinger)
Forbredelsestid10 minutter
Tilbredningstid20 minutter
Totaltid30 minutter
10 pannekaker

Ingredienser

  • 2,5 dl glutenfri lys melblanding
  • 1 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl skummet kulturmelk
  • 1 stk stort egg
  • 2 ss smør, smeltet
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Smør til steking

Instruksjoner

  • Smelt smør i en kjele og sett til side
  • Bland sammen mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.
  • Bland sammen kulturmelk, egg, smeltet smør og vaniljeekstrakt i en annen bolle.
  • Tilsett de tørre ingrediensene til de våte og bland godt sammen. Ikke rør for hardt og lenge! Bruk en manuell visp, evt en skje.
  • La røren stå i 5 min og varm deretter opp en stekepanne med litt smør.
  • Når pannen er varm – tilsett røre avhengig av hvor store pannekaker du vil ha. Foreslår en toppet spiseskje.
  • Stek i 2-3 minutter avhengig av størrelsen på pannekakene. Når de begynner å boble på toppen og bli litt faste i kantene er det på tide å snu dem. Stek i 1-2 min på den andre siden til den er gylden.
  • Gjenta med den resterende røren. Hvis røren i bollen setter seg veldig underveis kan du røre et par runder med skjeen for å få den litt mer flytende igjen.
  • Anbefaler å sette stekeovnen på 75 grader og legge inn pannekakene i en ildfast form underveis så de holder seg varme.
  • Server med ønsket topping! For eksempel smør, sirup, bær, bacon eller alt 🤤
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!