Amerikanske pannekaker

Oppgrader helgefrokostmenyen med disse superfluffy og saftige amerikanske pannekakene! Ikke bare er de digge, men de er også glutenfrie. Nyt!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (3 vurderinger)
Forbredelsestid10 minutter
Tilbredningstid20 minutter
Totaltid30 minutter
10 pannekaker

Ingredienser

  • 2 ss smør, smeltet
  • 2,5 dl glutenfri lys melblanding
  • 1 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl skummet kulturmelk
  • 1 stk stort egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Smør til steking

Instruksjoner

  • Smelt smør i en kjele og sett til side
  • Bland sammen mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.
  • Bland sammen kulturmelk, egg, det smeltede smøret og vaniljeekstrakt i en annen bolle.
  • Tilsett de tørre ingrediensene til de våte og bland godt sammen. Ikke rør for hardt og lenge! Bruk en manuell visp.
  • La røren stå i 5 min og varm deretter opp en stekepanne med litt smør.
  • Når pannen er varm – tilsett røre avhengig av hvor store pannekaker du vil ha. Foreslår en stor toppet spiseskje.
  • Stek i 2-3 minutter avhengig av størrelsen på pannekakene. Når de begynner å boble på toppen og bli litt faste i kantene er det på tide å snu dem. Stek i 1-2 min på den andre siden til den er gylden.
  • Gjenta med den resterende røren. Hvis røren i bollen setter seg veldig underveis kan du røre et par runder med skjeen for å få den litt mer flytende igjen. (forsiktig fortsatt)
  • Anbefaler å sette stekeovnen på 75 grader og legge inn pannekakene i en ildfast form underveis så de holder seg varme.
  • Server med ønsket topping! For eksempel smør, sirup, bær, bacon eller alt 🤤
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2023 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!