Italiensk klassisk pastarett. Få ingredienser, enkelt å lage og kjempenam!

Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Totaltid30 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 100 g guanciale
- 1 stk hel tørket chili
- 400 g San Marzano hermetiske tomater
- 250 g spagetti, glutenfri ved behov
- 50 g Pecorino Romano
Instruksjoner
- Kutt guanciale i biter og ha i en kald stekepanne med høye kanter sammen med tørket chili.
- Stek på middels-lav varme til guancialen er gylden og crispy. Ha den ut av pannen. La chilien og ca 4 ss av fettet være igjen i pannen.
- Knus tomatene med hendene og ha dem i stekepannen.
- La koke i 10-12 minutter.
- Kok spagettien i saltet vann etter anvisning på pakken.
- Når den er ferdig – fjern chilien og ha pastaen direkte over i pannen med sausen. Spar på litt av pastavannet.
- Tilsett guancialen igjen sammen med noen spiseskjeer av pastavannet.
- Skru ned varmen til lav og vend saus, pasta og kjøtt sammen.
- Tilsett osten og vend inn. Tilsett mer pastavann ved behov.
- Fordel i tallerkner og server med mer ost!
Guanciale og Pecorino Romano er ingredienser man bruker i en klassisk Carbonara også. Perfekt mulighet for en to-dagers med pasta.






