Amatriciana

Italiensk klassisk pastarett. Få ingredienser, enkelt å lage og kjempenam!

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
Totaltid30 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 100 g guanciale
  • 1 stk hel tørket chili
  • 400 g San Marzano hermetiske tomater
  • 250 g spagetti, glutenfri ved behov
  • 50 g Pecorino Romano

Instruksjoner

  • Kutt guanciale i biter og ha i en kald stekepanne med høye kanter sammen med tørket chili.
  • Stek på middels-lav varme til guancialen er gylden og crispy. Ha den ut av pannen. La chilien og ca 4 ss av fettet være igjen i pannen.
  • Knus tomatene med hendene og ha dem i stekepannen.
  • La koke i 10-12 minutter.
  • Kok spagettien i saltet vann etter anvisning på pakken.
  • Når den er ferdig – fjern chilien og ha pastaen direkte over i pannen med sausen. Spar på litt av pastavannet.
  • Tilsett guancialen igjen sammen med noen spiseskjeer av pastavannet.
  • Skru ned varmen til lav og vend saus, pasta og kjøtt sammen.
  • Tilsett osten og vend inn. Tilsett mer pastavann ved behov.
  • Fordel i tallerkner og server med mer ost!
Guanciale og Pecorino Romano er ingredienser man bruker i en klassisk Carbonara også. Perfekt mulighet for en to-dagers med pasta.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2025 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!