Aioli

Lag en deilig hjemmelaget aioli. Hvitløksmajonesen er perfekt til alt fra foccacia, reker og salat.

Hvor mange nam vil du gi?

1 (1 vurdering)
4 porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts sennep, sterk
  • 3 fedd hvitløk
  • 4 dl nøytral olje
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper

Instruksjoner

  • Skill eggehvitten fra eggeplommen og ha eggeplommen i en bolle.
  • Visp salt og eggeplomme i en bolle til fargen er lys og egget er skummet godt.
  • Bland så inn finhakket hvitløk, sennep, pepper og sitronsaft.
  • Viktig: Hell oljen forsiktig inn i eggeblandingen under konstant omrøring. Om du tilfører for mye olje for fort vil ikke aiolien tykne.
Om du synes blandingen blir for tykk kan du tilføre litt vann.
Server gjerne til en hjemmelaget foccacia.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!